top of page
Raya-17.jpg

VARA-GRÄSTORP BHK

Klubbens historia

Hur det började

Hundentusiasterna Siv och Rune Andersson i Bäreberg tröttnade på att det inte fanns några brukshundklubbar i Skaraborg och tog saken i egna händer. De satte in en annons i lokaltidningen och resultatet blev ett möte, den 12 mars 1974, där ca 25 engagerade hundägare möttes. Vara – Grästorps BHK hade fötts! Officiellt blev klubben den 211:e lokalavdelningen inom SBK

Första årets kurser hölls på en parkeringsplats och ett stort verkstadstält lånades som skydd. Men redan efter ett år fick klubben arrendera mark av Bärebärgs moderata förening, namnet på platsen var Skattebacken och där är vi kvar än idag.

För att finansiera verksamheten anordnades bl.a. bingokvällar, auktioner och loppmarknader dit alla möjliga saker skänkes till och med höns och dvärggetter!!

 

Några historiska årtal.

-76 barack och motorgräsklippare köptes in.

-77 anordnade klubben sitt första officiella Bruksprov – appell spår

-78 hölls första valpkursen

-83 första inofficiella utställning. De första tjänstehundarna utbildades

-85 kom första numret av tidningen Klubb Nytt ut sedermera Skatteblaskan.

-09 lagom till vårt 35-års jubileum, har vi köpt marken och kommer påbörja arbetet med att få vatten indraget.
-20 Vi har genomfört renovering av stugan med målning inomhus och utomhus samt nyinstallation av elen med belysning utomhus.

Vår Målsättning

Alla hundar oavsett ras eller ålder är välkomna till oss. För att hunden och vi ska må bra tillsammans måste vi skapa en fin kontakt. Den når man genom positiva inlärningsmetoder. Kontakten ligger till grund för den viktiga grundlydnad en som alla hundar måste ha för att hunden och vi ska må bra tillsammans. Utifrån den kan sedan välja vad man vill göra med sin hund.

Verksamhet

Detta är vad vår klubb har att erbjuda i verksamhet.

Kurser:

Valpkurs, Grundlydnad (Allmänlydnad), Lydnad, Rallylydnad, Agility, Nose Work, Specialsök.

Tävlingar: Lydnad, Rallylydnad.

Utställning

bottom of page